• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook mannen plaatsen zich voor halve finale op EK

  De openingstreffer van Boon wordt uitbundig gevierd.

  De Belgische hockeymannen hebben op het EK in Boom de halve finales bereikt. Een 2-2-gelijkspel tegen Spanje volstond voor de Red Lions om als groepswinnaar door te stoten. In de halve finale wacht Engeland.

  De Red Lions konden ook bij een kleine nederlaag doorstoten naar de eindfase, maar al na twee minuten ontspon zich een ideaal scenario. Boon devieerde een hard schot in doel: 1-0.

  Onze landgenoten lieten daarna na om door te duwen, terwijl ook Spanje geen kansen afdwong.

  Halfweg de tweede helft ontplofte de match toch. Spanje kwam gelijk na een strafcorner van Quemada, waarna de Belgen weer feller gingen aandringen.

  Truyens stond op de juiste plaats om in de rebound een schot van Dockier binnen te tikken. Spanje bracht via Tibau nog even spanning in de wedstrijd, maar het bleef 2-2.

  Zo winnen de Belgen hun groep en staan ze vrijdagavond tegenover Engeland in de halve finales.

  Lammers: "Kansen om finale te halen"

  Als groepswinnaar ontlopen de Red Lions Nederland in de halve finales. "Tegen Engeland wordt het een mooie match en zie ik kansen om door te stoten naar de finale", zegt bondscoach Marc Lammers.

  "Engeland is wel een stugge ploeg en staat niets voor niets vierde op de ranking. Maar uiteindelijk denk ik dat wij de betere ploeg zijn."

  "Tegen Spanje zag je dat we wat nerveus acteerden. Zo ging de handrem op toen we voorkwamen, waar we hadden moeten doorduwen. Maar goed, uiteindelijk hebben we niet veel problemen gehad en nog veel kansen gekregen."

  "Nog geen pintje drinken"

  Xavier Reckinger: "We hebben het zelf onnodig spannend gemaakt. We wisten dat we genoeg hadden aan een gelijkspel en misschien waren we na de ontlading na de 2-1 wat te ontspannen en incasseren we zo nog de 2-2. Dat zijn leerpunten die we naar de halve finale meenemen. Ons doel was de halve finale en eigenlijk de finale. Of we nu een pintje drinken? Nee, dat doen we al twee maanden niet meer, dat is voor na het toernooi."