• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Berrier krijgt de kans om te vertrekken"

  Franck Berrier (l) in overleg met Francky Dury.

  Franck Berrier was vorig seizoen nog een van de smaakmakers bij vicekampioen Zulte Waregem, maar nu is een vertrek nabij. "Hij is niet meer gelukkig bij ons", zegt trainer Francky Dury.

  Francky Dury lijkt de deur nog op een kier te houden voor Franck Berrier, maar ziet ook geen graten in een vertrek van de Fransman. "Franck heeft ons sinds mijn terugkeer gered, heeft ons mee in Play-off I gebracht en heeft ons bijna mee kampioen gemaakt. Spreken van een "aflopend verhaal" zou getuigen van weinig respect", zegt Dury in Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

  "Ik heb wel gepleit voor een verbeterd contract, maar dat zat er - om redenen die ik niet ken - niet in. Bovendien speelt hij niet en dat maakt hem ongelukkig. Daarom hebben we hem verteld dat we willen meewerken aan een transfer."

  "Er is interesse uit het buitenland van clubs die meer kunnen bieden dan wij. Het wordt stilaan moeilijk om hem hier nog het plezier van de job te gunnen. We moeten hem de kans geven om te vertrekken. Daar moeten we correct in zijn."