• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Swings heeft al 50.000 euro op zak

  Bart Swings in de tent van Marcel Vanthilt.

  Op steunbartswings.be kunt u de schaatser (en zijn team) helpen in zijn/hun voorbereiding op de Olympische Winterspelen van Sotsji 2014. De inzamelactie is een week oud en blijkt "een groot succes".

  Meer dan 1.200 mensen hebben Swings met een sms'je van 1,5 of 3 euro gesteund, maar het grootste deel van het geld is opgehaald met schenkingen op de speciaal gebouwde website.

  "We ervaren dit als een groot succes. Dit is door niemand op deze schaal voorgedaan", zegt Bart Veldkamp, de Nederlandse coach en manager van Swings. "We dromen van een bedrag rond 450.000 euro, we zitten dus op 16% van ons maximale doel."

  Het initiatief van Veldkamp en Swings krijgt in de media enorm veel weerklank. Zo was Swings dinsdagavond te gast in Vanthilt on Tour, waar hij toelichting mocht geven bij zijn project. Bekijk het filmpje bovenaan in dit artikel.