• home
 • video
 • pas verschenen

  Thorgan Hazard: "Ben alleen maar sterker geworden"

  "Op het veld hoeft niet alles via mij te lopen."

  Thorgan Hazard heeft zijn voeten weer laten spreken. Met twee rozen tegen Bergen reikte hij Zulte Waregem de zege aan en deed hij de kapiteinskwestie vergeten. "Ik heb die heisa makkelijk opzij kunnen schuiven. De zaak heeft zowel mijzelf als de groep niet aangetast", zegt Hazard in Het Nieuwsblad.

  Met een 10 op 12 prijkt Zulte Waregem mee in de bovenste regionen van de Jupiler League. Wie dat na de strubbelingen van de voorbije weken/maanden had zien aankomen, moet zich naar de krantenwinkel haasten om de Lotto-cijfers te voorspellen.

  Zo lijkt de commotie over de aanvoerdersband tot het verleden te behoren. Hazard: "De communicatie over de band is gewoon niet goed verlopen. Gelukkig bleven, op uitzondering van PSV, de resultaten goed."

  "Plots praatten veel mensen negatief over mij, maar daar moet je mee om weten te gaan. Ik ben er alleen maar sterker van geworden."

  "Verder wil ik het misverstand uit de wereld helpen dat op het veld
  alles via mij moet lopen. Oké, ik speel liever centraal, maar als de coach me op links zet, krijg ik ook veel vrijheid en kan ik mijn verdedigende kwaliteiten bijschaven."

  "De vrijschoppen en penalty's? Die neem ik graag op mij, maar het gaat om het gevoel van het moment, niet om een verplichting. Zaterdag tegen Bergen nam Leye toch ook heel wat stilliggende ballen voor zijn rekening?"

  "Eden praat veel op me in"

  "Ik ben altijd in dit elftal blijven geloven", zegt Hazard nog. "Uiteindelijk is met Delaplace maar één speler vertrokken. Hoe het komt dat ik in de hectische omstandigheden rustig ben gebleven? Eden praat veel op me in. "Blijf kalm en doe je werk op het veld. Wat naast het veld gebeurt, kun je toch niet controleren", zegt hij."

  "Overigens maakt men gelukkig steeds minder de vergelijking met mijn broer. Ik ben steeds meer Thorgan, de voetballer. Ook mijn partner Marie zorgt voor stabiliteit in mijn leven. In alle discretie zijn we al vijf jaar samen."