• home
 • video
 • pas verschenen

  Sloveen Jarc wint 78e GP Stad Zottegem

  Blaz Jarc (archieffoto) wint in Zottegem.

  De 25-jarige Sloveen Blaz Jarc heeft de 78e editie van de GP Stad Zottegem (1.1) gewonnen. Jarc sprong in de slotfase weg uit een grote kopgroep. Zuur voor de jonge Belg Boris Dron die zo z'n eerste profzege door de neus geboord ziet.

  Het is al van 2009 geleden, toen met Niko Eeckhout, dat een Belg in Zottegem won. In deze editie haalden maar 29 renners de uitslag. Het peloton, zo'n 130 man sterk, werd net voor de laatste ronde op 30 kilometer van de finish uit koers genomen omdat de achterstand te groot werd.

  "Ik kreeg via de wedstrijdradio door dat het peloton zich op zes minuten bevond. Een halve minuut later was de achterstand al opgelopen tot acht minuten en hoorde ik plots dat de politie het peloton uit koers had genomen", verklaart koersdirecteur Jo Gosseye.

  "Er werd spijtig genoeg niet overlegd met ons, de organisatie of de wedstrijdjury. Dat had volgens mij wel gemogen. Nu werd onze koers toch serieus onthoofd en kregen we slechts 29 renners aan de finish."

  Uitslag GP Zottegem

  1. Blaz Jarc (Svn) 181 km in 4u05'16"
  2. Boris Dron op 5"
  3. Wouter Mol (Ned) - 7"
  4. Pieter Vanspeybroeck -z.t.
  5. Marco Marcato (Ita)
  7. Frederique Robert
  12. Kurt Hovelijnck