• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky speelt Henao uit als kopman in Vuelta

  In de Waalse Pijl eindigde Henao dit jaar tweede na Daniel Moreno.

  Sergio Henao start zaterdag als leider van Team Sky in de Ronde van Spanje. "Het is een eer om als kopman gekozen te worden en ik ga er alles aan doen om die rol zo goed mogelijk te vervullen", zegt de 25-jarige Colombiaan.

  In de voorbije Giro offerde Sergio Henao zich op voor landgenoot Rigoberto Uran. Nu mag Henao voor eigen rekening rijden. "Voor Sergio is dit de uitgelezen kans om te tonen tot wat hij in staat is in een rittenkoers van drie weken", zegt teambaas Dave Brailsford.

  Henao zelf is in de wolken met zijn statuut van kopman. "Het is een eer om als leider aan de start te komen van de Vuelta. Ik zal er alles aan doen om die rol zo goed mogelijk te vervullen."

  "De Vuelta is een lastige wedstrijd, die elk jaar zwaarder wordt", zegt Henao. "Het niveau zal hoog zijn, want er komen uitstekende renners aan de start." De Colombiaan krijgt in Spanje onder anderen Rigoberto Uran en Edvald Boasson Hagen in steun.