• home
 • video
 • pas verschenen

  Ruytinx: "Mogelijk einde van mijn Leuvens verhaal"

  Ruytinx kon het tij niet keren tegen Standard (1-0).

  Bjorn Ruytinx verzamelde zondag pas zijn eerste speelminuten van het seizoen. De spits is niet tevreden met de gang van zaken bij OH Leuven. "Ik kan alleen maar hopen dat er snel duidelijkheid komt in mijn situatie", zegt hij.

  OHL verloor zondag met het kleinste verschil bij Standard. Bjorn Ruytinx maakte - op zijn verjaardag - voor het eerst dit seizoen zijn opwachting. Hij viel 20 minuten voor tijd in.

  "De supporters wensten me een gelukkige verjaardag. Dat was heel vriendelijk, maar kan de pil niet vergulden", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  "Ik heb een contract getekend om te voetballen en het is louter omdat Ogunjimi geblesseerd is, dat ik zondag nog eens op het scheidsrechtersblad stond. Voor mij is er iets gebroken in mijn relatie met OHL, de club van mijn hart. Vooral de manier waarop ik in het ongewisse gelaten word, stoort me enorm."

  De 32-jarige aanvaller spreekt met Lierse. "Maar ik wil niet absoluut weg uit Leuven", zegt hij. "Ik word aan allerlei clubs gelinkt, maar begrijp niet hoe het zover is kunnen komen."

  "Ik wil in alle rust mijn job uitoefenen en vind het bijzonder vervelend dat er achter mijn rug vanalles gebeurt waar ik geen vat op heb. Dit is niet bevorderlijk voor mijn gemoedstoestand. Ik kan alleen maar hopen dat er snel duidelijkheid komt in mijn situatie. Anders wordt dit het einde van mijn Leuvens verhaal."