• home
 • video
 • pas verschenen

  Praet: "Neerleggen bij de keuze van de coach"

  Dennis Praet: "Ik ben wel wat geschrokken."

  Dennis Praet werd afgelopen zondag bij de rust gewisseld door trainer John van den Brom. De Nederlander spaarde zijn kritiek ook na de match niet. De jonge middenvelder van Anderlecht reageerde in Extra Time. "Ik ben wel geschrokken van de coach."

  Anderlecht speelde een slechte eerste helft in Beveren. Dennis Praet en Luka Milivojevic waren de kinderen van de rekening. Praet stond maandag al opnieuw op het trainingsveld.

  "Ik heb er nog niet met de trainer over gepraat", zegt Praet. "Hij zei dat ik een slechte trainingsweek achter de rug had en daar ben ik wel van geschrokken."

  "Woensdag en donderdag trainde ik rustiger, omdat ik een lichte blessure had. Maar zaterdag, de dag voor de wedstrijd, vond ik wel dat ik scherp had getraind."

  "Ik ben met een slecht gevoel naar huis gegaan. Het was een slechte match van mij, maar iedereen leek wel een off-day te hebben." Maar Praet werd wel gewisseld. "Je moet je neerleggen bij de keuzes van de coach. Ik maak mij geen zorgen."

  Vandenbempt: "Ter harte nemen"

  Analisten Marc Degryse en Peter Vandenbempt vinden ook niet dat Praet zich zorgen moet maken. "Als jongen van 19 zou ik deze kritiek ter harte nemen", zegt de radioverslaggever. "Zeker omdat het komt van de trainer die je gelanceerd heeft en het goed meent met je."

  Daar sluit Degryse zich bij aan. "Dit is om Dennis te prikkelen. Nu moet hij incasseren en recht staan. Het komt wel goed. Hij moet gewoon zorgen dat hij in de basis staat, als het begint te lopen bij Anderlecht."

  "Van den Brom is nog op zoek naar zijn nieuwe ploeg en zeker wat de samenstelling op het middenveld betreft. Hij probeert dingen uit en kijkt wie zijn kansen grijpt. Over een maand moet de ploeg klaar zijn."