• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Stybar heeft een heel grote motor"

  Lefevere ziet nog een mooie toekomst weggelegd voor Stybar.

  Zdenek Stybar heeft vorige week enkele sterke nummertjes opgevoerd in de Eneco Tour. De Tsjechische ex-veldrijder baarde opzien met twee ritoverwinningen en eindwinst. "Hij kan klassiekers winnen", zegt Patrick Lefevere overtuigd in Het Nieuwsblad.

  "Dit ligt in het verlengde van wat we de voorbije twee jaar al van Stybar gezien hebben", zegt Omega Pharma-Quick Step-manager Lefevere.

  "Ik wist al wel dat Zdenek een heel grote motor heeft, maar er is een verschil tussen een uur vlammen in een wei en de finale rijden van een klassieker. Zonder pech had hij dit jaar als debutant al op het podium gestaan van Parijs-Roubaix."

  "Na deze Eneco Tour denk ik dat het hoofdstuk-veldrijden in zijn hoofd definitief afgesloten is, tenzij enkele wedstrijdjes voor zijn plezier rond Nieuwjaar."

  Lefevere somt de sterktes van Stybar op: "Zdenek is zeer professioneel, zijn wil is onverzettelijk, tactisch hoeft hij niet veel meer te leren en hij is vrij explosief in de inspanning."

  "De stap van Stybar zet je ook niet zomaar: van een verzekerd inkomen naar een wereld die je op je 25e nog moet ontdekken, met het grote gevaar veel geld te verliezen."

  "Stybar kan één van de jongens onder Tom Boonen worden. Ik denk dat het voor hem allemaal nog moet beginnen. Hij is lichter gebouwd dan Boonen en Museeuw, maar klimt beter. Als hij wat aan zijn tijdrit vijlt, kan hij ook kleine rondjes winnen."