• home
 • video
 • pas verschenen

  Carl Hoefkens keert terug naar Lierse

  Hoefkens moet Lierse ervaring bijbrengen.

  Na meer dan 13 jaar is Carl Hoefkens teruggekeerd naar het oude nest op het Lisp. De verdediger komt transfervrij over van Club Brugge, waar zijn contract in juni afliep.

  Carl Hoefkens kreeg na vorig seizoen geen nieuw contract meer bij Club en onderhield de voorbije weken zijn conditie bij Knokke. Nu zal hij opnieuw bij een eersteklasser op het trainingsveld staan, want bij Lierse tekende hij een contract voor een jaar.

  "Met Hoefkens halen we een clubmonument terug", schrijft Lierse op zijn site. De verdediger speelde tussen 1996 en 2001 132 matchen voor de club. In die periode won hij een titel, een beker en twee Supercups. Hoefkens speelde toen samen met Stanley Menzo en Eric Van Meir, de huidige coach en assistent.

  Hoefkens is opgelucht dat hij op zijn 34e nog een mooie nieuwe club heeft gevonden. "Als kleine jongen heb ik nog in de tribune boven Den Berg gesupporterd."

  "Hier begon het voor mij en ik ken hier nog gigantisch veel mensen. Ik speelde nog met Menzo en Van Meir en die wil ik niet ontgoochelen. Dat is een extra motivatie."

  "Daarnaast was ik op zoek naar een uitdaging waarin ik me volledig kon smijten. Ik wil voor mijzelf nog goed mogelijk voetballen en zo hoog mogelijk eindigen met Lierse."