• home
 • video
 • pas verschenen

  Bergen versterkt zich met Diandy en Beleck

  Diandy is definitief weg bij Anderlecht.

  Christophe Diandy is definitief weg bij Anderlecht en tekende voor drie seizoenen bij Bergen. Dat trok met Steve Beleck ook nog een aanvaller aan.

  De toen 19-jarige Christophe Diandy werd in 2009 als een groot talent binnengehaald bij Anderlecht. Maar hij kon nooit een basisplaats afdwingen.

  Bij OH Leuven en Charleroi mocht Diandy (op kleine foto in duel met Odjidja) de afgelopen jaren op huurbasis rijpen, maar Anderlecht kon de linkspoot niet meer overtuigen.

  Nu heeft de kampioen de polyvalente Senegalees definitief van de hand gedaan. "Ik wil Anderlecht bedanken dat het mij de kans heeft gegeven om profvoetballer te worden in Europa", zegt Diandy.

  Diandy tekende voor drie seizoenen bij Bergen. "Hier wil ik verder groeien", zegt hij

  Bergen haalt ook nog een aanvaller

  Bergen haalde ook nog Steve Beleck, een 20-jarige Frans-Kameroense aanvaller. Hij debuteerde op zijn 15e al bij Panthrakikos, waarna de clubs elkaar in sneltreinvaart opvolgden: Udinese, AEK Athene, Watford en Stevenage.

  "Mijn periode in Engeland was niet makkelijk, maar ik heb de hele voorbereiding meegedaan bij Udinese en ben fysiek klaar. Mijn vriend Mujangi Bia, die ik ken van bij Watford, raadde mij Bergen aan." Bergen huurt hem een jaar van Udinese.