• home
 • video
 • pas verschenen

  Aerts: "De Clercq mikt op top 15 in Vuelta"

  Bart De Clercq is voldoende uitgerust van zijn uitstekende Tour.

  Met Jelle Vanendert en Bart De Clercq beschikt Lotto-Belisol over twee sterke troeven voor de Vuelta. "Bart focust zich op het klassement, met Jelle wordt het afwachten", vertelt ploegleider Mario Aerts.

  Vorig seizoen sloot De Clercq de Vuelta af op een 17e plek. Dit jaar legt de Belg van Lotto-Belisol de lat hoger. "Bart mikt op de top 15 en zal ook proberen mee te dingen naar ritwinst", zegt ploegleider Mario Aerts.

  De Clercq reed een opmerkelijke Tour, met een 6e plek op Le Grand Bornand als uitschieter. "Na de Tour heeft Bart geprobeerd om zo goed mogelijk te recupereren."

  "Aangezien de laatste week van de Vuelta de lastigste is, moet hij nog niet honderd procent in vorm zijn bij de start (zaterdag, red)."

  Na een voorseizoen vol pech en maagproblemen hoopt medekopman Jelle Vanendert om terug op volle kracht te strijden. "In de Ronde van Polen en Wallonië heeft Jelle alvast bewezen dat hij conditioneel stilletjesaan de oude wordt."

  "Het wordt wel afwachten hoe hij zich voelt na de eerste dagen", zegt Aerts. "In de eerste plaats zal hij voor ritwinst gaan en als hij daardoor opschuift in het klassement zal hij zich daarop verder focussen."