• home
 • video
 • pas verschenen

  "Courtois én Mignolet niet uit evenwicht te brengen"

  Simon Mignolet was matchwinnaar voor Liverpool

  De analisten in Extra Time hebben afgelopen weekend vol bewondering naar de Belgische spelers in de Premier League gekeken. Vooral de prestatie van Simon Mignolet was een van grote klasse, vinden ze. Vandenbempt: "Er is nog maar weinig verschil met Thibaut Courtois. Onze twee nationale doelmannen zijn gewoon enorm sterk in het hoofd."

  Simon Mignolet kroonde zich zaterdag tot matchwinnaar voor Liverpool. Hij was ijzersterk en stopte een penalty in de 88e minuut.

  "Al had het heel anders kunnen lopen", zegt Marc Degryse. "Simon was duidelijk onder de indruk van het stadion en het gebeuren. Daardoor maakte hij enkele foutjes in het begin van de match."

  "Maar hij herpakte zich met een knappe redding voor de rust. Toen hij de penalty pakte, ontplofte het stadion. Het wordt tijd dat Liverpool weer meedoet voor de prijzen en ik hoop dat Mignolet daar deel van uitmaakt."

  Courtois én Mignolet enorm sterk in het hoofd

  Opvallende actie: Mignolet sprong bij de penalty een aantal keer tegen de lat.

  "Dat kan de tegenstander zeker uit evenwicht brengen. Al hangt het er natuurlijk vanaf wie er voor je staat", zegt Peter Vandenbempt.

  "De grote kracht van onze twee nationale doelmannen is dat ze niet uit evenwicht te brengen zijn. Na het wankele begin had het evengoed bergaf kunnen gaan. Maar Mignolet is zo sterk in zijn hoofd... Er is nog maar weinig verschil met het niveau van Thibaut Courtois."

  "Nuchter ondanks vroeg succes"

  Degryse: "Wat opvallend is bij de twee doelmannen: ze blijven nuchter ondanks vroeg succes. Ze blijven met hun voetjes op de grond en zijn altijd kritisch voor hun eigen prestaties."

  "Ze willen gewoon altijd beter worden. Mignolet maakte een enorme groei bij Sunderland. Hij is intussen klaar voor het grote werk."

  Mourinho zal Hazard en De Bruyne nog beter maken

  Ook de prestatie van Kevin De Bruyne ging niet onopgemerkt voorbij. 

  Degryse: "Chelsea is nog een stapje hoger dan Liverpool. Ze zullen meespelen voor de titel. Ik denk dat Kevin De Bruyne zijn plaats heeft in de basis. Zowel De Bruyne als Hazard zullen ook beter worden onder Mourinho."

  Vandenbempt: "Ik zag zijn eerste wedstrijd vorig jaar met Werder Bremen. Hij speelde diep in de spits, op een voor hem ongewone positie. Hij was er toen weergaloos. Kevin De Bruyne heeft een enorme mentale weerbaarheid."