• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan klopt Van Avermaet in Amerika

  Sagan steekt Van Avermaet de loef af.

  Peter Sagan heeft de eerste rit in de USA Pro Challenge gewonnen, een rittenkoers buiten categorie in Colorado. De Slovaak klopte Greg Van Avermaet in de sprint. "Een tweede plaats is misschien wat ontgoochelend, maar Sagan is nu eenmaal sneller", zegt Van Avermaet.

  In de eerste rit werd van skioord naar skioord gereden, tussen Aspen en Snowmass, goed voor een afstand van zo'n 100 kilometer.

  In een lastige finale probeerden de Nieuw-Zeelander Bennett en de Amerikaan Jones uit de greep van een verbrokkeld peloton te blijven. Chris Froome hing op dat moment al even aan de rekker.

  De moedige vluchters werden in de slotkilometer gegrepen. Van Avermaet ging de sprint van iets te ver aan, Sagan remonteerde hem gemakkelijk. De rest stond niet op de foto.

  "Ik lag in tweede positie in de laatste bocht en begon dan meteen te sprinten, omdat ik niet wist waar Sagan zat", zegt Van Avermaet, die voor de elfde keer dit seizoen op het podium stond.

  "In de laatste 150 meter haalde hij me nog bij. Ik weet dat Peter nu eenmaal sneller is in de spurt, dus was het een goeie poging. Een tweede plaats is misschien wat ontgoochelend, zeker na mijn drie tweede plaatsen van twee weken geleden in de Ronde van Utah, maar ik heb het tenminste geprobeerd."

  Uitslag rit 1:

  01. Peter Sagan (Svk) 97,6 km in 2u26'00"
  02. Greg Van Avermaet z.t.
  03. Kiel Reijnen (VS)
  04. Tony Gallopin (Fra)
  05. Tejay van Garderen (VS)

  06. Damiano Caruso (Ita)
  07. Rory Sutherland (Aus)
  08. Lucas Euser (VS)
  09. Thomas Danielson (VS)
  10. Christopher Baldwin (VS)

  16. Andy Schleck (Lux)
  70. Kevin De Mesmaeker op 4'59"
  77. Chris Froome (GBr) z.t.
  103. Richie Porte (Aus) 6'41"
  117. David Millar (GBr) z.t.