• home
 • video
 • pas verschenen

  Proto na tweede assist: "Ik train er wel eens op"

  Proto krijgt een handje van WB-coach De Boeck.

  Met een lange uittrap richting Frank Acheampong lag Silvio Proto aan de basis van de 0-2 van Anderlecht in Beveren. "Leuk meegenomen", reageert de doelman van paars-wit. "Het is de bedoeling dat we van achteruit opbouwen, maar als het kan probeer ik Suarez en Acheampong te lanceren."

  Proto was niet aan zijn proefstuk toe. Vorige week was het ook al van dattum, toen hij bij een 3-0-stand de bal ver uitgooide naar Acheampong en de Ghanees zo zijn eerste doelpunt van het seizoen kon scoren.

  "We hebben erop getraind", zegt Acheampong in Het Nieuwsblad. "Proto zegt me dat ik diep moet spurten als ik 1 tegen 1 sta. Ik ben dan ook tevreden dat het gelukt is."

  "Sinds het vertrek van Mbokani probeer ik meer op te bouwen", zegt Proto zelf. "De coach wil immers dat het spel van achteruit vertrekt en we er voetballend uitkomen."

  "Maar als ik de kans schoon zie om een snelle counter te lanceren, doe ik dat. Tegen Waasland-Beveren is het een paar keer goed gelukt met de zuivere controle van Suarez en de snelheid van Acheampong."

  "Ik kan alleen maar tevreden zijn, ook omdat we de 0 houden. Als doelman sta je er om ballen te pakken en op dat vlak kan ik met de ploeg goeie statistieken voorleggen in de jongste drie matchen."

  Proto (hierboven op de foto vierend met Acheampong) was overigens een tijdje het mikpunt van spot bij de spionkop van Waasland-Beveren, die de naam van Thibaut Courtois scandeerde telkens als Proto in beeld kwam. Proto, droogjes: "Het is goed dat ook deze supporters fan zijn van de Rode Duivels."