• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippaerts: "Niet op EK voor figurantenrol"

  Ludo Philippaerts begint aan zijn tiende EK.

  Morgen begint het EK jumping in Herning. Sporza vroeg naar de verwachtingen van Ludo Philippaerts, die voor de tiende keer deelneemt aan het EK. En Philippaerts klinkt ambitieus: "Ik wil zo hoog mogelijk eindigen."

  Voor het EK jumping in het Deense Herning doet bondscoach Kurt Gravemeier een beroep op Ludo Philippaerts, Dirk Demeersman, Jos Verlooy en Nicola Philippaerts.

  Met het jumpingteam eindigde België in juni knap tweede op de landenprijs van Aken. De Belgen leken lange tijd op weg naar de zege, maar op het einde liep het mis na een foutje van Ludo Philippaerts.

  "Die ontgoocheling is verteerd", zegt hij bij Sporza. "Tweede eindigen in zo'n prestigieuze wedstrijd is knap. Onze ploeg heeft veel vertrouwen kunnen putten uit dat resultaat. Dankzij die meeting konden we ons ook vergelijken met de andere landen."

  Woensdag en donderdag komen de vier ruiters in actie met de landenploeg. "We hebben een jonge, maar goeie ploeg. Jos Verlooy en Nicola Philippaerts zijn nog jong, maar Dirk Demeersman en ikzelf hebben veel ervaring. We willen op het EK zo hoog mogelijk eindigen."

  Philippaerts heeft zelf ook ambitie. "Ik had wat last aan de knie, maar de jongste weken kon ik opnieuw intensief trainen. Dit wordt mijn tiende EK, maar ik ben hier niet voor een figurantenrol."

  "Mijn paard heeft nog geen ervaring op een EK, maar ik wil zo hoog mogelijk eindigen. Ik ben zeker gemotiveerd."

  "EK met Nicola wordt prachtig"

  In Aken zaten Ludo Philippaerts en zijn zoon Nicola al in de jumpingploeg. Dat is ook het geval op het EK. "De eerste keer samen op het EK wordt een prachtige belevenis."

  Olivier Philippaerts, eveneens zoon van, werd niet geselecteerd. "De keuze van de bondscoach is terecht. Dit kan een stimulans zijn voor Olivier, die moet werken voor volgend jaar."

  "We moeten de bondscoach krediet geven. Hij geeft de jeugd in ieder geval meer kansen dan zijn voorgangers."