• home
 • video
 • pas verschenen

  Nationale volleymannen spelen onderling oefenduel

  Baeyens moet noodgedwongen de EK-voorbereiding wijzigen.

  Voor bondscoach Dominique Baeyens en zijn volleybalmannen is het improviseren na het wegvallen van de World League-kwalificatiewedstrijden. De Belgen werken nu een onderling oefenduel af op 24 augustus.

  De Belgen konden zich normaal gezien deze week op een intercontinentaal toernooi proberen te plaatsen voor de World League. Normaal gezien, want plots werd het toernooi geannuleerd door de wereldvolleybalbond FIVB.

  Door het wegvallen van die wedstrijden is een onderling oefenduel de noodgedwongen oplossing in de voorbereiding op het EK van september.

  "Het was moeilijk om nog andere landenploegen te vinden die vrij zijn. We hoeven ook niet echt te presteren. Groeien naar ons beste peil binnen een maand is de opdracht", vertelt bondscoach Dominique Baeyens.

  "We hopen op veel supporters. In het duel willen we de wedstrijdsfeer imiteren, maar het wordt zeker geen duel tussen de A-ploeg en B-ploeg."