• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Dopingzondaars levenslang schorsen"

  De Tourwinnaar heeft veel vertrouwen in de huidige dopingtesten.

  Chris Froome komt vandaag aan de start van de Tour of Colorado. "De Ronde van Frankrijk was geloofwaardig dit jaar, want hij werd zuiver gewonnen", zegt de Brit.

  Een maand na zijn Tourzege neemt Chris Froome een duidelijk standpunt in over doping. "Ik vind dat valsspelers nog strenger bestraft mogen worden. Misschien is een levenslange schorsing de beste oplossing."

  Na zijn machtsvertoon op de Mont Ventoux werd de Brit met Keniaanse roots zelf bestookt met allerlei dopingvragen. Dick Pound, ex-voorzitter van het WADA, zei toen zelfs dat hij niet langer naar de Tour keek, omdat hij de race ongeloofwaardig vond.

  "Ik vind het schandalig dat Pound de Tour niet volgde", zegt Froome aan The Daily Mail. "Want ik weet dat het een geloofwaardige wedstrijd is, die zuiver gewonnen kan worden."

  "Ten tijde van Pound (10 jaar geleden, red) was het biologische paspoort nog niet zoals het nu is. Wanneer atleten hun natuurlijke waarden overschrijden, hangt de rode vlag uit. Ik heb ook veel vertrouwen in de dopingtests."

  Vandaag komt de Tourwinnaar aan de start van de Tour of Colorado. "Ik ben bereid om in dienst te rijden van mijn ploegmakkers", vertelt Froome. "Met Sivtsov en Dombrowski hebben we enkele outsiders voor de eindzege."