• home
 • video
 • pas verschenen

  Brandstichter Breno traint Bayern-jeugd

  Breno gaat de U23 van Bayern München trainen.

  Bayern München heeft Breno weer in de armen gesloten. De Braziliaan, die een celstraf van drie jaar en negen maanden uitzit, heeft een soepeler regime gekregen in de gevangenis en zal daarvan gebruik maken om de U23 van Bayern te trainen.

  Breno streek in 2008 op 18-jarige leeftijd neer bij Bayern München. De Braziliaan gold als een defensief toptalent, maar onder meer door blessures kon hij zich nooit opwerpen tot basisspeler. In 2012 liep het ook naast het veld mis. Hij kreeg een celstraf van drie jaar en 9 maanden nadat hij zijn gehuurde villa in München in brand gezet had (foto).

  Intussen geniet Breno in de gevangenis van een soepeler regime en mag hij overdag zelfs de gevangenis verlaten. Daarvan profiteert hij nu om de U23 van Bayern te trainen.

  "Breno is lid van de Bayern-familie", zegt CEO Uli Hoeneß, die overigens zelf verdacht wordt van belastingfraude. "Hij is in de problemen geraakt en met deze kans willen we hem wat hoop bieden op de toekomst."

  Breno zelf is blij. "Die 13 maanden in de cel waren hard. Ik heb er veel geleerd en als mens ben ik veranderd. Ik ben Bayern dankbaar voor deze kans", zegt de Braziliaan, die in 2014 vervroegd hoopt vrij te komen zodat hij kan terugkeren naar zijn vaderland.