• home
 • video
 • pas verschenen

  "Slechte start is voor mij geen verrassing"

  Johan Timmermans maakt zich nog geen zorgen.

  KV Mechelen heeft met een 1 op 12 zijn start in de competitie gemist. "Maar ik maak me nog geen zorgen", zegt voorzitter Johan Timmermans. "We hadden al een moeilijk programma, moesten aanvallend wijzigingen doorvoeren en voetballen in een nieuw systeem."

  KV Mechelen verloor in zijn eerste matchen thuis van Standard en Club Brugge en op Gent en pakte alleen op Waasland-Beveren een punt. "Voor mij is onze slechte start geen verrassing", zegt voorzitter Johan Timmermans in een gesprek met Sporza.

  "Dat is natuurlijk makkelijk gezegd na de feiten, maar ik had er voor het seizoen al met de coach over gesproken. We begonnen met een moeilijk programma, door het late vertrek van Pedersen moesten we aanvallend wijzigingen doorvoeren en de ploeg speelt in een nieuw systeem."

  "Ik had in onze eerste vijf, zes wedstrijden een magere puntenoogst verwacht. Maar de cijfers spreken voor zich: 1 op 12 is veel te weinig."

  KV Mechelen blijft niet alleen met 1 punt achter, Bergen, Lierse, OH Leuven en KV Oostende staan daar ook. "Dat is het goeie nieuws, dat er nog een paar ploegen in hetzelfde bedje ziek zijn. Eén overwinning kan al een heel ander uitzicht geven."

  "Maar ik maak me nog geen zorgen. Ik heb altijd gezegd dat ik na de eerste tien wedstrijden een evaluatie zou maken. Vorig seizoen wonnen we onze eerste wedstrijd wel, maar hadden we na vijf wedstrijden maar 5 punten. Als we volgend weekend op Kortrijk winnen, hebben we 4 op 15."

  "Het is allemaal niet zo erg als het lijkt"

  "Het klopt: op basis van de cijfers hebben we onze start gemist, daar kan ik niks tegen in brengen. Maar ik relativeer dat, ik ben van nature een optimist", zegt Timmermans.

  "We speelden al tegen Standard, dat in een goeie periode zit, op Gent, dat zijn nieuwe stadion wou inwijden, Waasland-Beveren, waarvan ik vaststel dat ook Anderlecht het daar moeilijk had en Club Brugge, waarvan iedereen weet hoe het gelopen is en waartegen we voor hetzelfde geld minstens één punt pakken."

  "Het is allemaal niet zo erg als het lijkt. Voetbal is geen exacte wetenschap. We kunnen net zo goed winnen op Anderlecht, als dat we thuis kunnen verliezen van Lierse of Charleroi."

  Over het nieuwe systeem van coach Harm van Veldhoven, met veel centrale spelers: "Ik heb de indruk dat sommige spelers het moeilijk hebben om te begrijpen wat hun rol is. Voetballers moeten voetballen. Als ze moeten nadenken op het veld, dat is niet goed."

  "Misschien moeten er enkele correcties doorgevoerd worden, maar dat laat ik aan de coach, daar hou ik mij niet mee bezig. Ik spreek wel veel met de coach, voor en na elke wedstrijd, en ik ben er zeker van dat Harm wel zou veranderen als hij vindt dat het nodig is."

  "Willen voetbalstadion, geen concertzaal"

  KV Mechelen werkt ook aan een nieuw stadion. "Ik ben de hele namiddag nog bezig geweest, opdat de bouwaanvraag eerstdaags binnen kan", zegt Timmermans. "De timing blijft dezelfde: eind april willen we met de werkzaamheden beginnen."

  Het bezoek aan Gent heeft KVM misschien nog meer zin doen krijgen in een nieuw stadion? "Kijk, wij willen een voetbalstadion en veel minder een concertzaal. De Ghelamco Arena is een schitterend stadion, ik heb dat ook zo aan meneer De Witte gezegd."

  "Maar op Mechelen zitten de mensen heel graag dicht op het veld en willen ze het gras ruiken. En dat mis ik een beetje in de Ghelamco Arena. Dat is geen jaloezie, dat is gewoon een vaststelling. Wij willen de sfeer die eigen is aan Mechelen behouden."