• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gilbert zal er staan in de Vuelta"

  De linkerknie van Gilbert is stevig gehavend.

  Wereldkampioen Philippe Gilbert moet na een val in de Eneco Tour zijn knie enkele dagen laten rusten. "Maar zijn Vuelta komt niet in gevaar", zegt de BMC-ploegleiding.

  BMC-ploegleider Yvon Ledanois (op kleine foto met Gilbert) is zeker van zijn stuk in Het Nieuwsblad : "De dokters nemen over enkele dagen een beslissing, maar ik maak me niet de minste zorgen dat Gilbert zaterdag aan de start van de Vuelta zal komen."

  "Hij zal er ook meteen staan in Spanje, want met de vorm waarin hij verkeerde, verwacht ik geen verval door de enkele dagen rust die hij nu moet inlassen."

  "We hebben in de Vuelta een drietal ritten aangestipt, maar Philippe wil er vooral de basis leggen voor het WK. Daar zit hij mee in zijn hoofd."

  Philippe Gilbert mikt dus in het najaar op een nieuwe wereldtitel, al heeft de regenboogtrui hem dit jaar allesbehalve geluk gebracht. "Het is een vervloekt jaar", zegt Yvon Ledanois. "Maar misschien heeft hij alle pech in een seizoen gehad en verloopt volgend jaar alles vlekkeloos."

  "Trouwens, wat Gilbert in de Eneco Tour deed, was heroïsch. Niemand anders had na zo'n smak de rit alsnog uitgereden. Maar hij wou zijn thuisfans niet teleurstellen. Hij was gebrand op de zege en zonder die val was dat zeker gelukt."