• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "De Sutter kan sterkhouder worden"

  Tom De Sutter ruilt Anderlecht voor Club Brugge.

  Gert Verheyen, die in 1992 Anderlecht ruilde voor Club Brugge, is goed geplaatst om duiding te geven bij de overgang van Tom De Sutter van paars-wit naar blauw-zwart. Verheyen heeft een goed oog in de transfer van de aanvaller.

  Alin Stoica ruilde in 2002 Anderlecht voor Club Brugge, maar de Roemeen was toen een vrije speler omdat hij einde contract was. Strikt gezien is Gert Verheyen (42) dus de laatste speler die paars-wit ruilde voor blauw-zwart.

  Verheyen, nu trainer van de nationale U18 en U19, verliet in 1992 Anderlecht, waar hij nooit naar waarde werd geschat, en trok naar Brugge. Bij Club ontpopte hij zich tot sterkhouder en boegbeeld.

  "Het is niet makkelijk om van Anderlecht naar aartsvijand Club te verhuizen, maar ik heb het me nooit beklaagd. De Brugse fans hebben mij onmiddellijk aanvaard en door hen heb ik een geweldige carrière kunnen uitbouwen", zegt Verheyen, die veertien jaar voor Club Brugge speelde en vier keer kampioen werd met de West-Vlamingen.

  "Ik geloof er in dat De Sutter net als ik een sterkhouder van blauw-zwart kan worden. Ik wens hem alvast alle geluk toe."