• home
 • video
 • pas verschenen

  Hockeymannen moeten plooien voor sterk Oranje

  Tom Boon maakte een van de twee goals voor de Red Lions.

  Na hun overwinning in de World League vorige maand zijn de Belgische hockeymannen weer met de voeten op de grond gezet door Nederland in een oefenduel. De Red Lions gingen in een oefenwedstrijd in Kontich met 2-7 onderuit tegen Oranje.

  Nederland nam de wedstrijd meteen in handen. Dat leverde na een kwartier de openingstreffer op. Van der Weerden scoorde na een penaltycorner. De Belgen kenden in de eerste helft nog een betere periode met een handvol kansen, maar gingen toch rusten met een 0-1-achterstand.

  In de tweede helft verdubbelde Hofman al snel de score voor de Nederlanders. Met hun eerste penaltycorner van de wedstrijd slopen de Red Lions weer in het spoor van Oranje. Boon nam de Nederlandse goalie te grazen.

  Onze noorderburen voerden dan opnieuw de druk op en de Red Lions gingen door de knieën. Bakker trof drie keer raak en tussendoor scoorde ook Jolie: 1-6. De jonge Thiery milderde nog voor België, maar Nederland had het laatste woord. Kemperman zette de 2-7-eindstand op het bord.