• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola haalt Thiago naar Bayern München

  Thiago Alcantara is een jeugdproduct van Barcelona.

  Thiago Alcantara ruilt Barcelona voor Bayern München. De 22-jarige middenvelder stond hoog op het verlanglijstje van trainer Josep Guardiola. De Champions League-winnaar legt 25 miljoen euro op tafel voor de Spanjaard.

  Thiago speelde sinds zijn veertiende voor Barcelona. Afgelopen seizoen kwam hij 36 keer in actie, maar hij slaagde er niet in een vaste basisplaats af te dwingen. Vorige maand schitterde hij wel met de Spaanse belofteploeg op het EK-21. Hij loodste zijn team naar de Europese titel en werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. In de finale tegen Italië (4-2) scoorde hij drie keer.

  "Thiago was de grote wens van onze coach", zegt Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. "We zijn heel tevreden dat we erin geslaagd zijn deze transfer af te ronden. Hij is echt een fantastische speler met veel potentieel, die Bayern veel zal bijbrengen".

  Nog dit: Thiago komt uit voor Spanje, maar heeft wel Braziliaanse roots. Zijn vader Mazinho werd in 1994 wereldkampioen met Brazilië. Zijn bekendste actie was wellicht dat hij samen met Bebeto en Romario op een rijtje ging staan en wiegde met zijn handen om een doelpunt te vieren (foto).