• home
 • video
 • pas verschenen

  Godefroot: "Van den Broeck is over het paard getild"

  "Van den Broeck heeft me nog nooit overtuigd."

  Had Jurgen Van den Broeck op de tweede plaats van Bauke Mollema kunnen staan, wou Sporza Tour van Walter Godefroot weten. "Ik geloof het niet", zegt de man die eind jaren 90 bij Telekom de Tour won met Bjarne Riis en Jan Ullrich.

  Godefroot spreekt harde taal over de kopman van Lotto-Belisol, die dit jaar al vroeg uitviel na een val in een massaspurt. "Van den Broeck heeft me nog nooit overtuigd. Ik ben misschien een beetje cru, maar het was altijd net niet bij hem."

  "Hij is 30. Als je dan nog maar één koers in je leven gewonnen hebt, ben je geen kandidaat voor het Tour-podium, vind ik."

  Er waren toch goeie signalen in deze Tour? "Die "goeie signalen" keren elk jaar terug. We hebben in het verleden nog eeuwige beloften gekend, die altijd over het paard getild zijn. Ik vind dat dat bij Van den Broeck ook zo is."