• home
 • video
 • pas verschenen

  De Clercq: "Ventoux was speciale ervaring"

  De Clercq: "Had nog lang reserve in de groep der favorieten."

  De Belgen reden een knappe beklimming van de Mont Ventoux. Bart De Clercq kwam als elfde boven, Jan Bakelants ging nog maar eens in de aanval.

  Bart De Clercq kon lang aanpikken bij de groep der favorieten en eindigde uiteindelijk knap als elfde op de Ventoux.

  "Ik reed nog tamelijk lang op reserve in die groep", zegt de renner van Lotto-Belisol. "Toen Porte versnelde, was het een kwestie mijn eigen tempo te zoeken. Maar in de laatste kilometers was het toch enorm afzien."

  "De Ventoux was een speciale ervaring. Als je al die Belgen langs de kant ziet staan, kan je nog net iets dieper gaan."

  Bakelants: "Geen suikers meer"

  Jan Bakelants etaleerde nog maar eens zijn goeie benen en trok zelfs ten aanval op de flanken van de Mont Ventoux.

  "Ik voelde mij goed en sprong mee met Rui Costa, die versnelde. We sloegen meteen een mooie kloof maar toen Nieve ging, kon ik niet meer volgen."

  "Ik voelde dat mijn suikerreserve zakte en ik had geen eten meer. Daardoor verloor ik de kracht die ik in het begin van de klim had."

  "Ook Quintana ging veel te snel, die weegt zeker twintig kilogram minder dan ik. Die moet niet zo hard duwen als ik, dus dat is geen schande."

  "Toen ik teruggepakt werd en even later gelost werd door de favorieten kon ik genieten van al dat volk dat langs de weg stond."

  Willems: "Cunego en Hesjedal buschauffeurs"

  Frederik Willems beleefde de beklimming van de Mont Ventoux in de grote bus. "Net voor de voet ben ik langs de kant gegaan. Vanaf dat moment was het op eigen tempo naar boven rijden", zegt de renner van Lotto-Belisol.

  "Het was een doel om Bart De Clercq vooraan af te zetten en dat is goed gelukt. Ook André Greipel heeft voor hem gewerkt. Na de voorbije weken was het tijd om iets terug te doen."

  "Er was heel veel publiek en dat was wel speciaal. Door die lange aanloop was er ook geen stress om op tijd binnen te komen. Cunego en Hesjedal, toch wel twee ex-winnaars van een grote ronde, waren de buschauffeurs."