• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Hopen op slechte dag voor Froome"

  Contador verloor anderhalve minuut op de Ventoux.

  Alberto Contador heeft vandaag opnieuw een zware klap gekregen van geletruidrager Chris Froome. De Brit nam de tijd die hij in de waaierrit verloor meteen terug. "Petje af voor Froome", zegt Contador. Andy Schleck en Cadel Evans zakten zelfs helemaal door het ijs.

  De waaierrit had Alberto Contador nieuwe moed gegeven in de strijd om de gele trui, maar die werd vandaag meteen weer weggenomen. In deze razendsnelle rit bewees Froome opnieuw dat hij bergop de sterkste is.

  "We reden een hoog tempo, vooral in het eerste deel van de rit. Toen we aan de voet van de Mont Ventoux kwamen, hadden we niet veel meer over. Ik zag al geweldig af door ons eigen tempo, dus petje af dat Froome nog sneller kon. Meer is er eigenlijk niet te zeggen. Froome is zeer sterk."

  "Ik denk alleen maar aan eindwinst, maar de realiteit is dat Froome dag na dag meer uitloopt. Toch wil ik me nog niet vastpinnen op die tweede plaats. Eerst wil ik genieten van de rustdag."

  Contador beseft wel dat hij een mirakel nodig heeft om de Brit te kloppen. "Froome kan bergop enkel geklopt worden als hij een slechte dag heeft. We zullen zien wat er gebeurt in de Alpen en hopen dat de vele beklimmingen schade aanrichten aan zijn ploeg."

  Schleck: "Misschien eens meegaan in een vlucht"

  • Andy Schleck: "Ik weet niet wat er mis ging. Ik kon gewoon niet met de besten mee. Ik had verwacht dat deze rit me zou liggen. Maar als de ene deur zich sluit, gaat er misschien een andere open. Misschien ben ik wel goed op Alpe d'Huez. Ik sta slecht genoeg in het klassement om mee te kunnen in een vlucht. Dit is een deceptie, maar ik laat mijn hoofd niet hangen."
  • Cadel Evans: "Ik had een heel lastige dag. Ik ben volledig gebroken. Ik was nochtans met steile ambities naar de Tour gekomen, minstens een podiumplaats. De problemen zijn een jaar geleden begonnen. De eerste twee weken in de Tour moet ik nu vergeten en proberen nog wat van de rest te maken."