• home
 • video
 • pas verschenen

  Club strikt De Sutter: "Doen uitstekende zaak"

  De Sutter zal niet meer te zien zijn in het paars-witte shirt van RSCA.

  Tom De Sutter verhuist van Anderlecht naar Club Brugge. De 28-jarige spits tekent na de medische tests voor vier jaar op Jan Breydel, waar hij het vertrek van Carlos Bacca moet opvangen. "We zijn heel tevreden met deze transfer", zegt coach Juan Carlos Garrido.

  De overgang van De Sutter van Anderlecht naar Club hing al een tijdje in de lucht. De Sutter had bij de landskampioen nog een contract voor één jaar, maar was er geen vaste pion en Club wilde hem graag een uitweg bieden. Na enkele weken van onderhandelingen zijn beide partijen tot een akkoord gekomen.

  Arnar Gretarsson, sportief manager van Club, is erg tevreden met de komst van De Sutter. “Tom kent de Belgische competitie als zijn broekzak. Club Brugge doet er een uitstekende zaak mee", zegt Gretarsson.

  "Tom is als diepe spits zeer balvast. Hij is een winnaar en een profspeler in hart en nieren. Ook heel belangrijk is dat onze nieuwe spits op een boogscheut van het Jan Breydelstadion woont. Hij speelt straks letterlijk en figuurlijk in zijn achtertuin.”

  De Sutter sluit woensdag, na de terugkeer van de ploeg uit Manchester, aan bij de groep. Vrijdag zal hij tijdens de Brugse Metten kunnen kennismaken met de supporters. Wolfsburg is dit jaar de tegenstander in de jaarlijkse galamatch van blauw-zwart.

  Garrido: "Heel tevreden met deze transfer"

  "Iedereen is overtuigd van de kwaliteiten van Tom De Sutter", zegt Club Brugge-coach Juan Carlos Garrido. "Hij heeft ervaring, een goeie mentaliteit en zijn speelstijl past ook bij Club Brugge. We zijn heel tevreden met deze transfer."

  "Na het vertrek van Carlos Bacca hadden we een nieuwe aanvaller nodig. Je kunt De Sutter niet vergelijken met Bacca. Hij is een ander type speler en we zullen werken met de kwaliteiten die hij heeft. Tom wordt heel belangrijk voor onze ploeg."

  Verleden in Brugge

  Het Jan Breydelstadion is alvast geen onbekend terrein voor Tom De Sutter. De aanvaller speelde van zijn 16e tot zijn 20e al voor Club en verdiende tussen 2006 en 2009 bij stadsgenoot Cercle zijn transfer naar Anderlecht. Met de Brusselaars won hij drie landstitels, in 2010, 2012 en 2013.