• home
 • video
 • pas verschenen

  Brailsford: "Sky kon Uran niet houden"

  "Ons budget is niet onbeperkt", verklaart Brailsford.

  Omega Pharma-Quick Step verklapte gisteren dat Alessandro Petacchi en Rigoberto Uran naar het team komen. Sky-manager Dave Brailsford gunt Uran de overstap.

  "Wij konden Uran niet meer houden", zegt Brailsford aan Sporza.

  "Wij hebben Rigoberto geen nieuw contract aangeboden. Zijn prestaties worden steeds beter en dus had hij ook een beter contract verdiend. Maar dat kunnen wij niet betalen."

  "Ons budget is niet onbeperkt en we kunnen niet iedereen houden. Wij speuren vooral naar jong en nieuw talent. Dat is de voornaamste opdracht van onze ploeg."

  "Op persoonlijk vlak is dit jammer. Uran is een geweldige kerel en een goede renner. Hij zal nu ook meer kansen krijgen en die verdient hij ook. Hij staat voor een grote carrière."

  Peeters: "Uran nu goed omringen"

  Omega Pharma-Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters kijkt uit naar de komst van Uran en Petacchi.

  "Als je de kans krijgt om een ronderenner als Uran aan te trekken mag je niet twijfelen", zegt Peeters aan Sporza. "Hij heeft met zijn tweede plaats in de Giro al laten zien wat hij kan. We moeten hem wel goed omringen."

  "Het is niet de bedoeling dat we met hem alles zullen controleren in de rondes. Dat is meer iets voor een ploeg als Sky. Wij hebben ook nog Kwiatkowski, Cavendish en Martin. Iedereen zal in de ploeg willen geraken en we zullen een goede reservebank hebben."

  "Het is de bedoeling dat Alessandro Petacchi snel te zien zal zijn in het shirt van Omega Pharma-Quick Step. "Hij zal voor ervaring zorgen. Elke ploeg heeft een wegkapitein nodig. Petacchi zal de onze worden. Alessandro zal vooral hetzelfde programma als Cavendish afwerken, maar ook voor Tom Boonen is zijn komst een goede zaak. Het is de bedoeling dat ze in augustus samen de Eneco Tour rijden."