• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ventoux is rijden, stampen, trekken en wurgen"

  Gert Steegmans beklom de Ventoux al meer dan eens.

  De Mont Ventoux is een verschrikking voor iedere renner. De Belgen in de Tour blikken vooruit op de zware klim. "Meestal is het hangen tussen het kader", zegt Gert Steegmans. "Ik ben er nog nooit opgereden", geeft Bart De Clercq toe.

  Het peloton krijgt een zware etappe voorgeschoteld op de Franse nationale feestdag. Eerst is er een lange aanloop van 220 kilometer en daarna staat de Mont Ventoux op het menu.

  "Een hoge berg", is het eerste wat bij Gert Steegmans opkomt wanneer de Mont Ventoux ter sprake komt. "De Ventoux is rijden, stampen, trekken, wurgen en bovenkomen."

  "Voor mij was het in het verleden meestal hangen tussen het kader. Ik had wel eens een goeie dag en toen reed ik op het gemak naar boven. Ik kon zelfs even stoppen om te babbelen met een vriend."

  "Buiten tijd aankomen zal wel praktisch onmogelijk zijn of je moet al helemaal in het begin van de etappe lossen", is Steegmans gerust.

  De Clercq: "Ik heb geen schrik"

  Voor Bart De Clercq wordt het de eerste kennismaking met de Ventoux. "Ik ben er nog nooit opgereden. Niet op training en niet in koers", bekent de renner van Lotto-Belisol.

  "Ik heb er wel al veel beelden van gezien en verhalen over gehoord. Die lange aanloop naar de voet zal al bij veel renners energie kosten, dat wordt een extra zware factor."

  "Schrik heb ik niet echt. Het wordt afwachten hoe de anderen naar boven zullen rijden. De benen zijn nog altijd tamelijk goed, ondanks het vele werk dat ik al moest opknappen."