• home
 • video
 • pas verschenen

  "Cavani tekent voor vijf jaar bij PSG"

  PSG betaalt een astronomische som voor Cavani.

  Edinson Cavani gaat andere lucht opsnuiven. De Uruguayaanse spits van Napoli ondertekent maandag een contract voor vijf seizoenen bij Paris Saint-Germain. Dat melden verschillende Italiaanse media en ook L'Equipe is zeker van de zaak.

  De 26-jarige Cavani werd in 2007 door Palermo naar Europa gehaald. Maar bij Napoli brak de aanvaller pas helemaal door. In drie seizoenen bij de Zuid-Italiaanse club scoorde hij in totaal 104 doelpunten in 138 wedstrijden.

  Om een vroegtijdig vertrek van zijn goudhaantje te voorkomen, beschermde Napoli zich door een opstapclausule van maar liefst 63 miljoen euro in het contract van Cavani op te nemen.

  De Qatarese eigenaar van PSG legt dat bedrag nu op tafel om de trefzekere spits naar Parijs te halen. Cavani zou in het Parc des Princes een slordige 10 miljoen per jaar opstrijken.

  Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis kan niet lachen met de keuze van Cavani. "Hij denkt enkel maar aan het geld. En met Ibrahimovic zal hij niet samenspelen. Die gaat ergens anders heen."

  Ibrahimovic zou op het lijstje van zowel Real Madrid als Manchester City staan.