• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet houdt nul, Man.United-Belg oogst lof

  Simon Mignolet heeft zijn debuut gemaakt voor Liverpool.

  Simon Mignolet heeft zijn debuut gemaakt in het shirt van Liverpool. De Belgische doelman stond in de basis tijdens een oefenmatch tegen Preston North End, een Engelse derdeklasser. Ook bij Manchester United stond een Belg in de basis. Adnan Januzaj oogstte lof van zijn coach David Moyes.

  Mignolet speelde 77 minuten en hield daarin zijn netten schoon. Danny Ward mocht het laatste kwartier keepen. Pepe Reina, al jaren nummer 1 bij Liverpool en Mignolets grootste concurrent, ontbrak. De Spanjaard is nog met vakantie.

  Liverpool won de wedstrijd makkelijk met 4-0. Coutinho (vanaf de stip), Ibe, Sterling en aanwinst Aspas zorgden voor de doelpunten.

  Ook een andere Belg vierde zaterdag zijn debuut bij een Engelse topclub. Adnan Januzaj (foto) speelde 90 minuten voor Manchester United, dat in een oefenwedstrijd met 1-0 verloor van de Thailand All Stars.

  De match was ook de vuurdoop voor David Moyes als coach van United. De ex-Everton-trainer volgde van de zomer de legendarische Alex Ferguson op. Moyes zag hoe zijn team vuurkracht miste zonder Wayne Rooney en Robin van Persie.

  Moyes was wel erg lovend over Januzaj. "Hij was onze beste man op het veld. Hij speelde erg sterk. Het is altijd fijn als een jonge speler zijn kans grijpt. Dat heeft hij vandaag zeker gedaan. Als hij zo blijft spelen, zal hij zeker nog kansen krijgen", aldus Moyes.