• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan Borlée wordt derde in Heusden

  Op de Nacht van de Atletiek in Heusden is Jonathan Borlée derde geworden op de 400 meter. Eline Berings werd laatste op de 100 meter horden. Geen enkele Belg slaagde erin een WK-limiet voor Moskou te halen in Limburg.

  De 400 meter bij de mannen was het topnummer op de Nacht van de Atletiek, met Jonathan Borlée als uithangbord. Na zijn hoopgevende 300 meter in Luik eerder van de week, stelde Borlée teleur in Heusden. Hij werd derde in 45"62. De Amerikaan David Verburg snelde naar winst in 45"43.

  Op de 100 meter horden bij de vrouwen kwam Eline Berings niet in de buurt van de limiet voor Moskou (12"94). Ze eindigde achtste en laatste in Heusden in 13"54. Sara Aerts (13"02) was weer de snelste Belgische, maar ook zij jaagt nog op de limiet. Anne Zagré (13"07) liep wel al de beloftelimiet voor het WK in augustus.

  Op de 110 meter horden bij de mannen liep Adrien Deghelt 13"78. De limiet voor het WK daar is 13"50.

  Tienkamper Hans Van Alphen (foto) werkt aan de weg terug. Speciaal voor hem organiseerde Heusden een kogelstootcompetitie, een discipline die hij pijnvrij kan afwerken. "Ik wil rustig revalideren", zegt Van Alphen. Bij zijn laatste poging gooide hij de kogel 14,78 meter ver.

  Op de afsluitende 5.000 meter hebben Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi naast de WK-limiet gegrepen. De overwinning was voor Albert Rop, uit Bahrein. Hij finishte in 12'59"42. Abdi is wel al zeker van de 10.000 meter in Moskou.