• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Ik heb veel zin om te koersen"

  "Ik verwacht veel ontsnappingen in de laatste week."

  Voor Philippe Gilbert moet de Tour eigenlijk nog beginnen. De wereldkampioen hoopt nog op ritwinst in een van de resterende etappes. "Ik zal proberen mee te gaan in de ontsnapping." Ook de honger van Jan Bakelants lijkt nog niet gestild. "Ik wil er vandaag weer iets van maken."

  Vrijdag miste Philippe Gilbert de boot nog in de fameuze waaieretappe. "Ik zat te ver naar achteren en zo was de koers snel over voor mij", legt de wereldkampioen uit aan Sporza.

  "Ik heb dan maar energie gespaard voor de rit naar Lyon. Een ontsnapping zal veel kans hebben om voorop te blijven. Maar als Cannondale weer zo'n superdag heeft als in de eerste week of als Argos rijdt voor Degenkolb dan wordt het moeilijk."

  "Ik denk dat het een mooie Tour is om te bekijken. Er zijn veel veranderingen van situatie en er zijn elke dag verrassingen. Dat is wel mooi", vindt Gilbert.

  Omdat zijn BMC-ploegmaats Evans en van Garderen ver teruggeslagen zijn in het klassement, krijgt Gilbert nu meer vrijheid binnen de ploeg. "Ik heb veel goesting om te koersen. Ik denk dat er in de laatste week veel ontsnappingen zullen zijn en ik hoop dan ook om zo veel mogelijk mee te zijn."

  Bakelants: "Leuk dat het nooit rustig is"

  Ook Jan Bakelants wil nog eens meegaan in de vlucht. Ondanks zijn ritzege en zijn gele trui in de eerste week weet onze landgenoot van geen ophouden.

  "Gisteren was eigenlijk een mislukte rustdag, want we hebben nog hard moeten rijden om op tijd binnen te komen", zegt Bakelants, die in de laatste waaier verzeild raakte. "Ik vond het wel ambetant, want ik had graag willen vechten om bij die eerste waaier te zijn."

  "Maar wat er in die etappe gebeurd is, is voor mij eigenlijk niet van belang. Ik stond toch al vrij ver in het klassement. Ik wil er wel iets van maken in de rit van vandaag. Er is een goeie kans dat de vlucht standhoudt, dus we moeten proberen."

  "Er zijn nog veel ploegen die met lege handen staan, dus ik denk wel dat er wat geluk mee gemoeid zal zijn. Voor heel veel ploegen is deze rit een van de laatste kansen, dus we kunnen ons verwachten aan een snelle rit."

  Er is elke dag wat te beleven in deze Tour, waardoor de renners nooit rust lijken te krijgen. "Ik vind dat niet erg. Als ik zelf naar de Tour kijk vind ik het vervelend als er niets gebeurt. Al die actie is goed voor de populariteit van de wielersport", vindt Bakelants.