• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk wint WK voetbal bij de -20-jarigen

  Frankrijk mocht juichen na de strafschoppen.

  In Turkije heeft Frankrijk zich tot wereldkampioen voetbal gekroond bij de -20. De Fransen versloegen in de finale Uruguay na strafschoppen. Voor Frankrijk is het de eerste titel in de geschiedenis bij de -20.

  Frankrijk-Uruguay was een wedstrijd van de ploeg met de beste aanval tegen de ploeg met de beste verdediging van het toernooi. De Uruguayanen legden ook de Franse aanvallers lam, een 0-0 na 120 minuten was het logische gevolg.

  In de penaltyreeks was de Franse keeper Alphonse Areola (PSG) de held: hij stopte twee strafschoppen van de Uruguayanen. Frankrijk won de penalty's met 4-1. Voor de Fransen is het de eerste titel in de geschiedenis bij de -20. De Franse aanvoerder Paul Pogba werd verkozen tot Speler van het Toernooi.

  Frankrijk is het zesde Europese land dat het WK bij de -20 wint, het eerste sinds Spanje in 1999. Zuid-Amerika spant de kroon op het WK -20: Argentinië telt zes zeges, Brazilië vijf.