• home
 • video
 • pas verschenen

  Dasaolu en Carter snellen naar toptijd op 100 meter

  James Dasaolu (archieffoto) was erg snel op de Britse kampioenschappen.

  Op de Britse kampioenschappen heeft de 25-jarige James Dasaolu een puike prestatie neergezet op de 100 meter. Dasaolu snelde naar 9"91 en is zo de tweede snelste Brit aller tijden. In Madrid was de Jamaicaan Nesta Carter (9"87) nog sneller.

  James Dasaolu wordt een outsider voor het WK in Moskou in augustus, want met 9"91 heeft hij de vijfde beste tijd van het jaar. Met die toptijd is Dasaolu nu de tweede snelste Brit aller tijden, achter Linford Christie (9"87 in 1993).

  Op een meeting in Madrid gaf de Jamaicaan Nesta Carter zijn visitekaartje af. Carter won in 9"87. Alleen Tyson Gay (9"75) was al sneller dit jaar. Carter is 27. Zijn persoonlijk record is 9"75.