• home
 • video
 • pas verschenen

  Chinese testspeler tekent contract bij Club

  Wang Shangyuan speelt de komende drie seizoenen voor Club.

  Club Brugge heeft de Chinees Wang Shangyuan beloond voor zijn goede prestaties tijdens een proefperiode. De 20-jarige Wang tekende een contract voor drie seizoenen, met een optie voor een extra jaar, bij Club. "Dit is een droom", zegt Wang.

  Wang Shangyuan, een aanvallende middenvelder, streek enkele weken geleden neer in het Jan Breydelstadion. De Chinees liet zich meteen opmerken met enkele goeie prestaties in oefenwedstrijden. Na een geslaagde proefperiode heeft Club Brugge nu beslist om Wang voor de komende drie seizoenen aan zich te binden.

  "We zijn ervan overtuigd dat we een talentvolle voetballer hebben aangetrokken", zegt technisch directeur Arnar Gretarsson. "Wang heeft een enorm potentieel. Hij beschikt over een bijzonder atletisch vermogen dat hij koppelt aan zeer goede technische en tactische kwaliteiten. Ook zijn polyvalentie is een grote troef."

  "De afgelopen twee weken heeft hij zijn voetbalcapaciteiten genoeg onderstreept. Het is ook een speler met een bijzonder goeie mentaliteit. We zullen veel plezier beleven aan Wang."

  Ook Wang zelf is in zijn nopjes met zijn transfer. "Ik ben heel blij dat ik een contract kan tekenen bij Club Brugge. Het is altijd mijn droom geweest om als voetballer in Europa te kunnen spelen. Ik zal hard werken en mijn best doen om Club snel iets terug te geven op het veld", aldus Wang, die transfervrij overkomt van een Chinese tweedeklasser.