• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Finale was niet lastig genoeg"

  Bakelants was al succesvol in de eerste week van deze Tour.

  Jan Bakelants is in Lyon voor een tweede ritzege gegaan, maar hij slaagde niet in zijn opzet. "Ik voelde mij goed, maar de finale was niet lastig genoeg", zegt de Belg van RadioShack. "Trentin was niet de sterkste, maar wel de slimste." Nog meer teleurgesteld was Michael Albasini, die op plaats twee strandde. "Ik ben heel erg gefrustreerd."

  "Ik had maar één plaats voor ogen, de rest telt niet", reageert Bakelants toch lichtjes ontgoocheld op zijn twaalfde plek in de rituitslag.

  "De finale was niet lastig genoeg en dat was ambetant. Op die manier waren er nog mannen mee die dat normaal niet kunnen. Ik voelde mij goed, maar de klimmetjes waren niet steil genoeg om het verschil te maken."

  "In de slotkilometer heb ik het gat nog dichtgereden. Ik dacht dat ik niet snel genoeg zou zijn in de sprint en dus ging ik meteen aan toen ik aansloot. Maar uiteindelijk trok ik op die manier de sprint goed aan voor de rest."

  "Trentin was niet de beste van de kopgroep, maar hij was wel slim. Het draaide de hele dag goed in de kopgroep. Vooral Albasini en van Garderen maakten een sterke indruk."

  "Voigt was niet super en controleerde daarom voor mij in de kopgroep. Maar het is niet uitgedraaid zoals ik het gehoopt had", besluit de voormalige gele trui.

  Albasini: "Te veel wind op kop"

  Ervaren rot Michael Albasini leek in de laatste rechte lijn op weg naar de zege, maar uiteindelijk ging jongeling Matteo Trentin aan de haal met de bloemenruiker.

  "Ik ben heel erg gefrustreerd", reageert Albasini op zijn ondankbare tweede plaats. "Misschien komt er wel trots over mijn prestatie bovendrijven na het avondmaal."

  "Ik had het moeilijk toen het aanvallen begon te regenen want ik zat zonder ploegmaats. Ik viel daarom ook zelf aan om de groep te verkleinen."

  "Toen Simon ging, voelde ik mij niet verantwoordelijk om hem te achtervolgen. Het was heel nipt, maar gelukkig kwamen we terug door al het aanvalswerk."

  "In de laatste rechte lijn ging ik te snel aan", beseft de Zwitser. "Er was veel wind op kop. Anders was mijn timing perfect geweest."

  Simon: "Met bochten misschien wel gelukt"

  Julien Simon had een dag voor de echte al voor een Franse feestdag kunnen zorgen.

  Maar de Fransman van Sojasun strandde in het zicht van de finish.Geen eerste Franse zege in deze Tour dus.

  "Ik ging op het juiste moment, net na de voorlaatste klim, aan. Ik had een 20-tal seconden, maar de laatste rechte lijn van 2,1 km deed me de das om. Met bochten was het misschien wel gelukt."

  "Het is ergerlijk dat ik er net naast greep, want een team als het onze heeft niet veel kansen." Simon kon zich troosten met de Prijs van de Strijdlust.