• home
 • video
 • pas verschenen

  "Winnaar" Di Pinto is nieuwe coach van Maaseik

  Vincenzo Di Pinto komt naar Maaseik.

  Vicekampioen Maaseik heeft een nieuwe coach gevonden. De Italiaan Vincenzo Di Pinto gaat aan de slag bij de topclub in Limburg. "Hij is een echte winnaar", zegt de club.

  Na een goede start beleefde Maaseik vorig seizoen een moeilijk jaar. Na de verloren titelfinale tegen Roeselare besloot Maaseik het contract van coach Brecht Van Kerckhove niet te verlengen. Met de 55-jarige Di Pinto heeft het nu een opvolger gevonden.

  Di Pinto werkte in Italië bij tal van clubs. Eind jaren 90 was hij ook bondscoach van Spanje. Na de bekerwinst met tweedeklasser Castellana nam Di Pinto een jaar om uit te blazen.

  "Na die rust wegens familiale redenen kijkt Di Pinto uit naar de nieuwe uitdaging bij Maaseik. Hij is een echte winnaar", zegt Maaseik over zijn nieuwe trainer.

  Maaseik begint op 5 augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

  "Di Pinto maakt de jongeren beter"

  Maaseik wil met Vincenzo Di Pinto weer aanknopen met het succes. "Hij past bij onze filosofie", vertelt technisch directeur Pascal Delfosse (foto) aan Sporza.

  "Het contact met Di Pinto is een beetje toevallig gekomen, maar hij was meteen heel enthousiast. De onderhandelingen zijn vlot verlopen en we hebben snel een akkoord kunnen bereiken."

  "Di Pinto is een man met een interessante persoonlijkheid. Hij heeft veel ervaring op topniveau en werkte al met veel topspelers."

  "Na zijn rustperiode zocht hij een nieuwe uitdaging. Hij is iemand die hard werkt en jonge spelers beter maakt. Hij kende ons ook. Maaseik is een club die gekend is in Italië. Vincenzo heeft ook wat kennis over andere clubs zoals Puurs en Asse-Lennik."

  "Op dit moment hebben we al negen spelers. De volgende dagen gaan we praten over twee of drie nieuwe aanwinsten. Er komt nog zeker een middenman."

  "De ambities van Maaseik zijn nog niet veranderd. We mikken op de titel, de beker en goede prestaties in de Champions League."