• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Alphen: "Wil me niet forceren"

  Hans Van Alphen herstelt nog van een enkelblessure.

  Hans Van Alphen neemt zaterdag deel aan het kogelstoten in de Nacht van de Atletiek. Een volledige tienkamp zit er nog niet in, maar de tienkamper is wel optimistisch. "Ik voel me goed in mijn vel", zegt hij.

  Hans Van Alphen, die nog revalideert na een enkeloperatie, zal zaterdag in de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder deelnemen aan het kogelstoten. Het wordt een duo-proef, want de mannen zullen aan vrouwen gekoppeld worden.

  "Ik ben nog niet in staat om een volledige tienkamp af te werken", zegt Van Alphen. "Ik voel me wel goed in m'n vel, want stilaan kan ik de trainingen opvoeren. Maar forceren is nu niet de bedoeling."

  "Mijn operatie bleek toch complexer dan gedacht. Ik ben ook teleurgesteld in de karige informatie die ik van de dokters kreeg, onder meer over de revalidatieduur."

  Van Alphen mist ook het wereldkampioenschap, dus 2013 is eigenlijk een verloren jaar. "Omdat ik zo lang uit competitie was, wil ik volgend seizoen mijn programma uitbreiden. Zo ga ik ook in de Verenigde Staten aan wedstrijden deelnemen."

  Van Alphen wil zich niet vergelijken met Thomas Van der Plaetsen. Die is wel net terug na een blessure en zal op het WK wel aan de tienkamp deelnemen. "We zijn verschillende types. Door al die blessures hebben we nog maar een tienkamp samen betwist."

  Luik en Heusden-Zolder slaan handen in elkaar

  Voor 2014 is een mooi atletiekproject in de maak. De meeting van Luik en die van Heusden-Zolder gaan de handen in elkaar slaan om samen een tienkamp te houden.

  Organisator Christophe Impens is trots op deze primeur. "Het plan is om op beide meetings vijf proeven van de tienkamp te laten plaatsvinden en daarna een einduitslag op te maken. Zo krijgen tienkampers ook een wedstrijd."

  In 2014 is de meeting in Luik op 16 juli en de Nacht in Heusden op 19 juli.