• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde: "Pech op een heel slecht moment"

  Valverde en zijn ploegmaats in een tevergeefse achtervolging.

  Alejandro Valverde mag zich de grote verliezer van de dag noemen. Hij verloor bijna tien minuten in een tumultueuze waaierrit en zakt naar de zestiende plaats in de stand. "Mijn ploeg heeft er alles aan gedaan om me terug te brengen, maar de andere teams reden te sterk", reageert hij.

  Valverde kreeg materiaalpech op het moment dat Omega Pharma-Quick Step volle gas aan het rijden was om Kittel op achterstand te zetten. Wanneer later ook Saxo-Tinkoff ging doorrijden om Froome af te schudden, was het kalf helemaal verdronken voor de Spanjaard.

  "Ik had pech op een heel slecht moment", reageert Valverde. "Mijn ploeg heeft er alles aan gedaan om me terug te brengen, maar de andere teams reden te sterk."

  "Of ik boos ben op Belkin? Nee, zij waren al aan het rijden op het moment dat ik wegviel en zijn gewoon nog wat harder gaan rijden. Ik begrijp alleen niet waarom Europcar meereed. Zij hebben toch geen klassement te verdedigen?"

  Valverde is volledig weggezakt naar de zestiende plaats in het klassement. "Dat is koers, soms win je, soms verlies je. Gelukkig hebben we Quintana nog in de top tien. Er komt nog een zware week, met enkele bergritten. Hopelijk kan hij daar iets doen."