• home
 • video
 • pas verschenen

  Mollema: "Dromen mag, maar het wordt lastig"

  "We reden al op kop voordat Valverde lek reed", zegt Mollema.

  Bauke Mollema en Alberto Contador hebben dankzij het waaierwerk in de 13e rit ruim een minuut goedgemaakt op Chris Froome. "Sky is duidelijk kwetsbaar", reageert Mollema. "Ik ben blij dat ik tot het winnaarskamp behoor", zegt ook Contador.

  "Superdag! Zoiets verwacht je niet van tevoren in zo'n vlakke rit", reageert Mollema na de geslaagde machtsgreep van zijn ploeg in samenwerking met die van Contador.

  "We hadden de hele dag een goeie partner aan Omega Pharma-Quick Step. En toen Saxo-Tinkoff op een bepaald moment vol doortrok was het alle hens aan dek. Die mannen reden zo hard, ook omdat ze zich al de hele dag hadden kunnen sparen."

  Froome werd op meer dan een minuut gezet, maar vooral Valverde werd helemaal weggereden. De Spanjaard verloor tien minuten en verliest daardoor zijn tweede plaats in de stand aan Mollema.

  "We reden al op kop voordat Valverde lek reed", zegt Mollema. "Maar toen we dat hoorden zijn we niet gestopt met rijden natuurlijk. We reden gewoon vol door. Hij had pech, maar daar waren wij uiteraard blij om."

  Droomt Mollema van meer nu hij op 2'28" komt van de gele trui? "Dromen doe ik altijd, maar het wordt natuurlijk lastig. Froome was tot nu toe niet te houden in de bergen. Maar zijn ploeg is kwetsbaar, dat hebben we nu wel gezien."

  Contador: "Tour verandert elke dag van gelaat"

  Naast Mollema is ook Alberto Contador winnaar van de dag. "We hebben vandaag nog maar eens gezien dat alles mogelijk is in het wielrennen", zegt de Spanjaard, die nu derde staat op 2'45".

  "De Tour verandert elke dag van gelaat. Ik neem iets meer dan een minuut terug op Froome. Dat is niet enorm maar ik ben toch blij dat ik vandaag tot het kamp van de winnaars behoor."

  Nicolas Roche was een van de drijvende krachten achter de coup van Saxo-Tinkoff. "Via de radio kregen we te horen dat er al enkele concurrenten afgereden waren", doet de Ier zijn verhaal.

  "Ik vroeg aan Michael Rogers wat we gingen doen. Hij stelde voor om te versnellen om zo Froome in de problemen proberen te brengen. Bennati zette zich vervolgens op kop en dan zijn we vol doorgegaan om de kloof zo groot mogelijk te maken."