• home
 • video
 • pas verschenen

  Meesterknechten 2 jaar langer bij Lotto-Belisol

  Bart De Clercq trekt ten aanval in de Pyreneeën.

  Bart De Clercq en Greg Henderson rijden ook de volgende twee seizoenen in dienst van Lotto-Belisol. De 26-jarige ronderenner en de 36-jarige loods van André Greipel verlengden hun contract tot en met 2015.

  Twee jaar geleden begon Bart De Clercq zijn carrière als prof bij Lotto-Belisol. Hij liet zich snel opmerken met een ritzege in de Giro. "Dat ze mij een kans gegeven hebben om prof te worden, speelt mee in het achterhoofd bij het maken van deze beslissing", zegt De Clercq.

  "Ondertussen heb ik bewezen dat ik het vertrouwen waard ben en maakte ik een groeiproces door. Ik ben blij dat ik mijn evolutie hier zal kunnen voortzetten."

  "De komende twee jaar hoop ik nog sterker te worden en zou ik graag nog eens een overwinning pakken, misschien al in deze Tour." De Clercq was als knecht voor Jurgen Van den Broeck meegekomen naar de Tour, maar mag na het uitvallen van Van den Broeck zijn eigen kans gaan.

  "Bart De Clercq is een renner die wij zeker in onze ploeg wilden de komende jaren. Hij is Belg, pas bezig aan zijn derde profseizoen en heeft volgens ons nog een ruime progressiemarge", zegt teammanager Marc Sergeant.

  "In zijn eerste profjaar won hij een Girorit en zowel in Giro als Vuelta bewees hij aardig bergop te kunnen." Vorig jaar finishte De Clercq als 17e in de Vuelta.

  Henderson: "Doe mijn job van laatste man graag"

  De Nieuw-Zeelander Greg Henderson is de laatste man in de sprinttrein van André Greipel. "Hij is van onschatbare waarde als loods van André", meldt Lotto-Belisol. "Bovendien zorgt hij, samen met die andere man van Down Under Adam Hansen, voor de vrolijke noot."

  "De sprinttrein is teamwork en we willen de basis bijeen houden, ik ben blij dat ik er de komende jaren deel kan van blijven uitmaken", zegt Henderson, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Belgische loondienst. "Ik doe de job van laatste man heel graag en heb er al veel tijd en moeite in gestoken."

  Henderson wil ook zijn ervaring doorgeven aan de jongeren. "Er zijn hier veel jonge talenten. Ik kan hen leren als een ploeg te werken en een sprint voor te bereiden, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen en hun eigen trein kunnen opzetten in de toekomst."