• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "Polste Neymar voor Bayern"

  Pep Guardiola is tevreden met de komst van Götze.

  Bayern-coach Pep Guardiola heeft geprobeerd om de Braziliaanse vedette Neymar naar München te halen. Zonder resultaat, want hij trok naar Barcelona, de ex-club van Guardiola.

  Neymar was door vele ploegen gegeerd en dus ook door Bayern München. Coach Guardiola polste ook bij de speler zelf. "Maar dat was tevergeefs. Hij had al lang beslist om naar Barcelona te verhuizen."

  Onder meer Johan Cruijff voorziet problemen in het duo Neymar/Messi bij Barcelona. Ex-Barça-coach Guardiola deelt die mening niet. "In Barcelona komen altijd van de beste spelers ter wereld samen."

  "Messi is als mens en speler geweldig. Neymar heb ik ook een paar keer ontmoet en hij lijkt me ook een goeie kerel. Ik denk dus dat zij uitstekend zullen kunnen samenspelen."

  Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge overwoog ook om Neymar te halen, maar koos uiteindelijk bewust voor Mario Götze, die van Borussia Dortmund overstapt.

  "We hadden een duidelijke voorstelling van welk type speler we wilden. Zo kwamen we bij Neymar en Götze terecht. We bespraken alles met Guardiola en gezamenlijk kozen we voor de beste oplossing. De keuze voor Götze was geen enkel probleem voor Pep dus."

  "We zijn ook van mening dat Duitsers, als ze dezelfde kwaliteiten hebben, de voorkeur mogen krijgen. En Mario zal hier zijn grote doorbraak beleven."