• home
 • video
 • pas verschenen

  Evi Van Acker stapt opnieuw in haar boot

  Evi Van Acker heeft voor het eerst sinds het behalen van haar bronzen medaille op de Spelen in Londen weer een echte zeiltraining afgewerkt. "Het was echt heel leuk", zegt Van Acker aan Sporza.

  "Het weer was prachtig en de golven waren hoog. Het ging zelfs beter dan ik verwacht had. Ik ben blij dat ik sinds november hard aan mijn conditie ben blijven werken."

  Van Acker legde zich na de Spelen toe op haar studie voor bio-ingenieur. "Ik zat met twijfels omdat ik ook verhuisd ben, maar de examens waren goed. Ik zit op schema. Nu moet ik enkel mijn thesis nog maken."

  Evi Van Acker zei na de Olympische Spelen dat ze even moest nadenken over haar sportieve toekomst. Ondertussen heeft ze er weer veel zin in.

  "Ik blijf nu nog even in België trainen en daarna trek ik op stage naar Rio. Daar zal ik op het water voor de Spelen van 2016 zeilen. Eind juli kom ik in actie op het EK in Ierland en in oktober staat het WK in China op het programma."

  "Echte doelen heb ik niet, want ik weet niet waar de concurrentie staat. Ik wil het goed doen, maar ik zou niet ontgoocheld zijn zonder stek in de top 5."