• home
 • video
 • pas verschenen

  De opvallendste valpartijen uit 2 weken Tour

  Al vanaf de eerste rit kreeg het peloton af te rekenen met valpartijen

  De Ronde van Frankrijk wordt bijna dagelijks opgeschrikt door een of meerdere valpartijen. Jurgen Van den Broeck werd erdoor uitgeschakeld, Cavendish en Veelers gingen in de clinch en Kennaugh zocht het struikgewas op. Een overzicht van de opvallendste smakkers.

  29 juni: chaotische laatste kilometer van de eerste rit

  Het peloton wordt opgeschrikt door een zware valpartij in de laatste kilometer. Sagan, Greipel en Cavendish zijn erbij, maar Tony Martin is het grootste slachtoffer. De koninklijke massasprint is onthoofd, maar dat maakt de rekening van Argos niet. Die ploeg fnuikt een late aanval van Terpstra en Kittel maakt het af.

  4 juli: Jurgen Van den Broeck valt en stapt uit de Tour

  In de laatste rechte lijn naar de finish in Marseille is er in volle spurt een valpartij. Jurgen Van den Broeck is een van de slachtoffers. De klassementsrijder van Lotto-Belisol ontsnapt op het eerste gezicht aan het ergste. Maar zijn val blijkt erger dan eerst ingeschat en Van den Broeck stapt uit de Tour.

  7 juli: knecht van Froome tuimelt meters diep in het struikgewas

  Sky-renner David Kennaugh geraakt na een contact met Ryder Hesjedal van de weg en tuimelt in het struikgewas. Gelukkig zonder veel erg. Hij kan even later weer aanzetten in de rit naar Bagnères-de-Bigorre.

  9 juli: Veelers valt zwaar in de massaspurt

  Mark Cavendish raakt in volle sprint Tom Veelers. De Nederlander valt en Cavendish komt er in de sprint niet meer aan te pas. Wie is de schuldige in deze val? Of is het een race-incident?

  11 juli: Trein van Lotto-Belisol komt ten val in slotfase

  Een valpartij in de laatste drie kilometer schakelt een tiental renners uit, waaronder de trein van Lotto-Belisol. Greipel ontsnapt, maar doet niet meer mee voor de zege. Steegmans zet Cavendish perfect af, maar Kittel gaat er met een jump op de streep nog over.

  11 juli: Kadri maakt een vreemde tuimeling

  Blel Kadri komt op een wat knullige manier ten val in het peloton. Ook Alexandre Geniez raakt erbij betrokken, maar beide renners kunnen hun weg voortzetten.