• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck: "Denk nog na over keepers"

  Colin Coosemans en Kenny Steppe strijden om één plaats.

  Waasland-Beveren heeft dit seizoen de keuze tussen Kenny Steppe en Colin Coosemans in doel. Coach Glen De Boeck heeft de knoop over wie een basisplaats zal krijgen nog niet doorgehakt. "Profvoetballers moeten kunnen omgaan met concurrentie", zegt De Boeck.

  Na vijf moeilijke jaren bij Heerenveen wil Kenny Steppe bij Waasland-Beveren laten zien waarom hij in 2008 Doelman van het Jaar werd.

  "Na mijn lange blessure zat ik op een zijspoor bij Heerenveen. Ik trainde alleen nog voor mezelf. Toch heb ik ook dingen geleerd. Mentaal was het een leerschool. Ik mis nog matchritme, maar het gaat elke oefenmatch beter", vertelt Steppe.

  "Ik voel me ook goed bij Waasland-Beveren. De aanpak van coach Glen De Boeck is anders dan in Nederland. De trainingen zijn heel intens, maar hij voelt wel goed aan wanneer we moe zijn."

  "Ik wist dat ik hier de concurrentie moest aangaan met Colin Coosemans. Misschien heeft hij een voordeel omdat hij hier al was. Al hoop ik dat we op gelijke hoogte beginnen. Maar de coach beslist."

  De Boeck: "Keepers moeten presteren"

  Glen De Boeck is tevreden met de doelmannen in zijn kern. "Maar ik heb nog niet beslist wie aan het seizoen zal beginnen", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  "Ik wou versterking bij mijn keepers. Ik hoop dat Colin Coosemans zijn niveau van de terugronde kan bevestigen. Van Kenny Steppe verwacht ik dat hij zijn oude niveau weer zal halen. De signalen op training zijn goed."

  "De concurrentie is groot, maar profvoetballers moeten daarmee kunnen omgaan. Ze moeten presteren en zien dat ze een basisplaats waard zijn. Ik zal ook nog eens met hen praten. Voor Michael Clepkens (derde doelman, red.) moeten we een oplossing zoeken."