• home
 • video
 • pas verschenen

  Buysse ruilt Club voor Cercle Brugge

  Bart Buysse (midden) tekende een contract voor drie jaar.

  Cercle Brugge heeft Bart Buysse overgenomen van stadsgenoot Club. De linksachter tekende een contract voor twee seizoenen bij de vereniging. Cercle had ook nog meer nieuws te melden.

  Club Brugge haalde Buysse vorig seizoen weg bij Twente, maar bij Club wist hij niet door te breken en deemsterde hij weg. Zijn mooiste dagen beleefde hij bij Zulte Waregem, waarmee hij een transfer naar Twente, toen gecoacht door Michel Preud'homme, verdiende.

  Bij Cercle wil de 26-jarige Buysse weer meer speeltijd verzamelen. Hij was een absolute prioriteit voor de ploeg van Lorenzo Staelens.

  Cercle had nog meer nieuws: het verlengde de contracten van Niels Mestdagh (20) en Alessio Staelens (19). Die laatste is de zoon van trainer Lorenzo Staelens. Beiden hebben een contract getekend tot 2016.

  Bovendien werd ook de samenwerking met Sporting Lissabon verlengd. "Binnen die context zullen we enkele concrete dossiers verder bespreken", klinkt het bij Cercle.

  Even was een talentrijke Portugese linksachter in beeld, "maar Sporting rekent zelf al op korte termijn op hem". Cercle had daarop geanticipeerd en Buysse gehaald.