• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Geneugden: "Rekening houden met vertrekkers"

  Coach Ronny Van Geneugden is niet bang voor het jaar te veel.

  Sporza zocht OH Leuven-trainer Ronny Van Geneugden op voor een gesprek. Hij mikt met de club op een plaats bij de eerste 10.

  OH Leuven eindigde vorig seizoen op de 10e plaats. In de strijd om Europees voetbal verloor het in de finale van Play-Off II van AA Gent. "Die tiende plaats was het hoogst haalbare", vertelt trainer Ronny Van Geneugden aan Sporza.

  "Volgend seizoen willen we graag tussen plaats 8 en 10 eindigen. De groep is versterkt, al mag er op enkele posities nog een speler bijkomen. Ik moet ook rekenen houden met enkele uitgaande transfers, vooral van onze aanvallers."

  "Ibou heeft zich vorig seizoen getoond, Chuka deed dat een jaar eerder. Zij willen hun prestaties misschien bekroond zien en dus moeten ook wij uitkijken naar opportuniteiten."

  "We proberen in deze club een voetbaltraditie op te bouwen zodat we kunnen terugvallen op stabiliteit in eerste klasse. Hiervoor moeten we de kern ieder seizoen veranderen met hongerige spelers."

  "We zijn dus op zoek naar jonge talenten en spelers die de club als een opstap zien naar een grotere club."

  "Hadden nood aan speler zoals Messoudi"

  OH Leuven versterkte zich al met Mohamed Messoudi, David Wyns en Tom Pettersson.

  "Messoudi is balvast en kan tussen de lijnen spelen. Daar hadden we nood aan. Zo kunnen we ook wat meer op de helft van de tegenstander spelen."

  "David Wyns moet de concurrentie aangaan met Vanaudenaarde voor de positie van rechtsachter. Met de talentvolle Petterson zorgen we achterin voor een kwaliteitsinjectie."

  "Conclusies trekken uit snelle ontslagen"

  Her en der wordt geopperd dat coach Van Geneugden bij OH Leuven ook aan de slag kan gaan als technisch directeur. "Ik neem die gedachte wel altijd mee als ik mijn werk evalueer. Toen ik hier begon, wilden we in drie jaar de promotie naar eerste klasse afdwingen. Dat lukte al na een jaar."

  "Als we dit jaar onze doelstellingen kunnen realiseren, moeten we nagaan of deze club kan doorgroeien naar een hoger niveau. Dan moeten alle partijen rond de tafel gaan zitten om te kijken wat het beste is voor de club."

  "Heel wat clubs willen een project op lange termijn uitwerken, maar ik hoop dat men conclusies getrokken heeft uit de snelle trainersontslagen. Als men aan een project begint, is dat met hoogtes en laagtes."