• home
 • video
 • pas verschenen

  Proto: "Ik blijf zeker bij Anderlecht"

  Proto: "Ik zit goed bij Anderlecht."

  Bij Anderlecht vertrokken al heel wat sterkhouders, maar Silvio Proto verlaat de landskampioen zeker niet. Meer nog, hij wil dolgraag de aanvoerdersband van Lucas Biglia overnemen. Proto heeft ook raad voor de reservedoelmannen.

  Silvio Proto (30) speelt al sinds 2005 voor Anderlecht, maar een vertrek is niet aan de orde. "Ik zit goed bij Anderlecht en we spelen binnenkort weer Champions League. Schrap mij dus maar van de lijst van mogelijke vertrekkers", zegt de doelman in Gazet van Antwerpen.

  Bovendien aast Proto op de aanvoerdersband van Lucas Biglia, die heel waarschijnlijk tekent bij Lazio. Maar de doelman is niet alleen: ook onder meer Guillaume Gillet en Bram Nuytinck staan in de rij.

  "Het is logisch dat de trainer aan mij denkt als nieuwe aanvoerder. Ik kan ook rekenen op de steun van veel ploegmaats. Als ik aanvoerder word van Anderlecht, zal ik de gelukkigste voetballer op aarde zijn."

  Intussen wachten reservedoelmannen Kaminski en Roef ongeduldig op meer speelkansen. "Ik begrijp hun situatie, maar dat is niet mijn probleem. Wel dat van de trainer."

  In zijn beginjaren werd Proto ook geconfronteerd met de harde concurrentie. Hij moest het toen afleggen tegen Zitka, Peersman en Cordier.

  "Het klink hard, maar Kaminski en Roef hebben bewust voor Anderlecht gekozen. Die keuze moeten ze nu maar wettigen."